Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

MELODIKUS SZÓLAMOK – Enescu / Mendelssohn / Brahms-Schönberg - Augustin Hadelich, Keller András L/2


Zeneakadémia

2022. december 1. 19:00

Mindhárom műsorszám olyan, amely azonnal belopja magát a hallgató fülébe.

George Enescu (1881-1955) I. Román rapszódiája szülőhazája népzenei hagyományait dolgozza fel, lendületesen, ragyogó hangszerelésben. Mendelssohn Hegedűversenye az egész zeneirodalom egyik legkedveltebb hegedűversenye.  Brahms g-moll zongoranégyese fiatalkori mű, még erősen kötődik a nagy klasszikusok hagyományaihoz, de megszólal a lélek mélyéről fakadó romantikus kifejező erő is. A szédítő zárótétel barátja, Joachim József hatása alatt született, aki megismertette Brahmsot koruk magyar zenéjével. Arnold Schönberg, XX. századi zeneszerző annyira szerette ezt a művet, hogy meghangszerelte nagyzenekarra.

Augustin Hadelich, Grammy-díjas hegedűművész Olaszországban született német családba 1984-ben. Diplomájának megszerzése után az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait, ott kezdődött karrierje és azóta is ott él. Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, az általa alapított híres vonósnégyes primáriusa 2003 óta vezényel, a Concerto Budapest vezető karmestere.

 

MŰSOR

Enescu: I. Román rapszódia
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op.64
Brahms-Schönberg: g-moll zongoranégyes (zenekari átirat)

KÖZREMŰKÖDIK

Augustin Hadelich – hegedű

VEZÉNYEL

Keller András